Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
April 25, 2018, 04:58:14 AM

Author Topic: tach guage dead  (Read 303 times)

lesman01

  • Toyota should pay me
  • *****
  • Posts: 619
  • Karma: +0/-0
    • AOL Instant Messenger - lesajc
    • View Profile
tach guage dead
« on: September 22, 2017, 00:33:05 AM »
Greeting all,

My tach guage is dead. the big round one in the dash. Also, there is no reading when i look at the mdc digital tach readout either. I remember something about a sender unit at the engine that may be the issue. I searched the forum but could not find it.

All other guages...temp, battery, speedo(perfect pass) work fine..well as good as they ever have. I got the sense that she was idling faster than normal 700-900 but i can't verify without a reading.

Any help on how to troubleshoot this further?

Lesman
2000 Epic S22, Monster Tower, Monster Bimini, Acme 525 Prop, Tow Vehicle: 2003 4Runner

Capt Rick

  • Toyota should pay me
  • *****
  • Posts: 813
  • Karma: +2/-0
  • I'm a llama!
    • View Profile
    • Email
Re: tach guage dead
« Reply #1 on: September 22, 2017, 10:50:01 AM »
Remove all plugs on MMDC and clean with electro cleaner spray. Also check wire harness at engine look at gray wire and remove plug and spray .

lesman01

  • Toyota should pay me
  • *****
  • Posts: 619
  • Karma: +0/-0
    • AOL Instant Messenger - lesajc
    • View Profile
Re: tach guage dead
« Reply #2 on: September 24, 2017, 16:40:51 PM »
Thanks Rick, i went up yesterday armed with CRC cleaner. Fired up the boat and the tach was working. I did spray the connectors anyway. thanks.

Lesman 
2000 Epic S22, Monster Tower, Monster Bimini, Acme 525 Prop, Tow Vehicle: 2003 4Runner